Povodně 2024 – důležitá zpráva
Společenství věřících působící v malebném kraji Sedlčanska.
Adventisté, Sedlčany, CASD, Sbor, Radim Passer, sobota,
2853
post-template-default,single,single-post,postid-2853,single-format-standard,bridge-core-3.3.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-30.8.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-7.9,vc_responsive
 

Povodně 2024 – důležitá zpráva

Povodňová situace nevypadá dobře. I když doufáme, že se to nestane, můžeme v nejbližších dnech čelit situaci podobné té na Sedlčansku v roce 2013. Tehdy povodně vážně zasáhly mnoho budov především v okolí Mastníku. Jako lokální skupina ADRY jsme tehdy monitorovali situaci a následně zahájili praktickou pomoc na základě podnětů ze strany místních samospráv či přímo poškozených občanů.
Naše činnost spočívala mj. v odklízení následků, zapůjčení vysoušečů, poskytnutí úklidových a dezinfekčních prostředků a také v šetření následků povodní. Výsledky šetření umožnily postiženým domácnostem získat finanční pomoc z celostátní sbírky ADRY. Díky této spolupráci mezi místní skupinou ADRY a místními úřady bylo možné v rámci možností pomoci se zmírněním dopadů mnoha lidem zasaženým povodněmi.

S ohledem na aktuální situaci jsme byli dnes kontaktováni koordinátorem ADRY pro naši oblast se žádostí o aktivaci naší místní skupiny v Sedlčanech. Což se tímto stalo.

V této fázi je možné pomoci následovně:
1️⃣ Finančním darem do sbírky SOS ADRA: POVODNĚ 2024. Detaily: https://adra.cz/…/sos-adra-povodne-2024-pomozte-s-nami…/
2️⃣ Přihlášením se jako dobrovolník pro případ potřeby v naší lokalitě – primárně Sedlčansko. Pokud by se někdo chtěl přihlásit, může do komentářů, nebo emailem na sborstetkovice@gmail.com, případně je možné kontaktovat přímo koordinátora místní skupiny ADRA Tomáše Chmela telefonicky/SMS na tel.: 739 345 668.
Všichni dobrovolníci budou kontaktováni v případě potřeby.
Děkujeme za vaší ochotu pomoci!